Aké kritériá by mal spĺňať kvalifikovaný správca bytového domu?

Na dnešnom konkurenčne presýtenom trhu je niekedy veľmi ťažké zorientovať sa. Ako si vybrať z nepreberného množstva ponúk toho správneho a vám vyhovujúceho správcu? Pretože ide o veľmi dôležitú oblasť služieb, je potrebné urobiť si malý prieskum možností a vybrať si to najlepšie, čo trh ponúka. Keďže máme v oblasti správy už takmer 70-ročné skúsenosti, ponúkame vám niekoľko záchytných bodov, ktoré s výberom správcovskej spoločnosti môžu pomôcť.

Má pozitívne referencie od klientov?

Je dobré, ba priam nevyhnutné, vypýtať si od potenciálneho správcu kontakty na zástupcov vlastníkov bytov a overiť si, či deklarované služby vie realizovať aj v praxi. Najideálnejším riešením pri zisťovaní je presvedčiť sa o poskytovaných službách na vlastnej koži a navštíviť spravovaný bytový dom.

Ako dlho sa venuje správe bytov?

V zásade platí, že dlhoročné skúsenosti sú želanou výhodou.

Koľko bytových domov či nebytových priestorov má v správe?

Čím väčšie portfólio spravovaných objektov, tým viac poznatkov a odborných skúseností. Dôležité je zistiť, či správca ponúka iba bežné služby, alebo je jeho výkon doplnený aj nadštandardnou ponukou.

Aká je výška mesačnej platby za správu bytu?

Je potrebné si overiť, čo všetko je zahrnuté v mesačnom poplatku, a za aké ďalšie prípadné úkony vyberá správcovská spoločnosť poplatky, ako napr. potvrdenie pre katastrálny úrad, režijné náklady, poštovné, atď.

Aké má skúsenosti pri obnovovaní bytových domov?

Najmä, ak sa chystáte bytový dom zatepľovať či rekonštruovať.

Je schopný vybaviť dokumenty k úveru?

Hlavne pri rekonštrukcii či čerpaní dotácií zo ŠFRB.

Dokáže zabezpečiť riešenie havarijných situácií v dome?

Zaujímať by vás malo, ak dôjde v byte či bytovom dome k nečakanej havárii, ako rýchlo a efektívne dokáže škody napraviť.

Či a v akom rozsahu ponúka ďalšie služby k správe?

Napríklad komunikáciu s bytovým domov prostredníctvom internetu, pravidelné informovanie newslettrom, osobný prístup, konzultácie počas celého roka, riešenia šité na mieru, prozákaznícky a flexibilný prístup, realizáciu rekonštrukcií a opráv z vlastných zdrojov a mnohé ďalšie.



 


Komentáre